Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Dudzele

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   



Foto:


© Nico Vandebuerie

HLE 1202 NMBS
E 45450 Zeebrugge - Calais/Fréthun
Dudzele, 2004-11-24

 
Omschrijving:


Dudzele is een dorp dat – samen met het verderop gelegen Lissewege – de ruimte tussen Brugge en de kust vult. Dudzele heeft twee gezichten: enerzijds is landbouw er alomtegenwoordig en kan men er zeer rustige plekjes vinden, anderzijds lopen enkele drukke verbindingswegen (zowel per spoor, te water als over de weg) door dit polderdorp.
 
Verkeer:


Reizigers:
Op L51A beperkt het reizigersverkeer zich grotendeels tot de L-trein Brugge-Zeebrugge (1 trein per uur in beide richtingen, doorgaans 1 klassiek motorstel).

Goederen:
Op woensdag, donderdag, vrijdag en in mindere mate ook op dinsdag en zaterdag passeren hier heel wat goederentreinen, voornamelijk met containers en auto’s richting binnen- en buitenland. Zondag en maandag zijn te mijden dagen.

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein reist jaarlijks een keer de lijn op en af.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: Klassieke motorstellen, al dan niet gemoderniseerd.

Goederen:
HLE: Reeksen 12, 13, 21, 23, 26, 27 NMBS, 3000CFL
HLD: Class 66, G2000 (Privé-operatoren)
HLDR: Reeks 77 NMBS.

 
Zonnestand:


Winter:
12.30u - 15.30u

Zomer:
13.30u - 16.30u
 
Periode:


Het hele jaar door.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):



U neemt vanaf het station Brugge de bus van De Lijn richting Blankenberge (Lijn 33). U stapt af aan de halte “Kruipuit – Stationsweg”, waarna u rechts richting de Stationsweg ingaat. Na enkele tientallen meters splitst een aardewegje zich links af van de weg, waar u dan ingaat. Na een hondertal meter buigt het wegje naar links, naast de sporen. Na opnieuw een meter of tweehonderd zult u op de linkerkant een boom vinden die u van schaduw kan voorzien tijdens warme dagen (of van enige beschutting tijdens winderige dagen).
 
Wegbeschrijving
(auto):



Vanaf de E40 Brussel-Kust neemt u uitrit 8 richting Brugge/Zeebrugge: de N31. Deze blijf u volgen gedurende enkele kilometers: u passeert 4 kruispunten met verkeerslichten, rijdt onder twee tunnels, en passeert opnieuw 2 kruispunten met verkeerslichten. Even verder kruist u de N371 richting Blankenberge, maar u blijft rechtdoor rijden op de N31 richting Zeebrugge. Nadat u de spoorweg Brugge – Blankenberge bent overgereden, komt u opnieuw aan verkeerslichten, maar rijdt u rechtdoor. Een honderdtal meter verder gaat u rechtsaf een kleine straat in. Na enkele tientallen meters splitst een aardewegje zich links af van de weg. Daar kan u uw wagen best laten staan: als het geregend heeft zal u er niet uitkomen tenzij met de hulp van een tractor. Ook in het voorjaar is hier veel kans op een ontmoeting met een tractor op deze weg.

Begeef u vervolgens op het aardewegje. Na een hondertal meter buigt het wegje naar links, naast de sporen. Na opnieuw een meter of tweehonderd zult u op de linkerkant een boom vinden die u van schaduw kan voorzien tijdens warme dagen (of van enige beschutting tijdens winderige dagen).

 
Extra:


Zorg dat u alles bij zich heeft om de dag/ochtend/nammiddag door te komen, want in de buurt vindt u geen enkele winkel.