Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Landelies

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Vic Van Cutsem

MS 595 NMBS
P 8750 Charleroi Sud - Erquelinnes
Landelies (km 103,6)

 
Omschrijving:


Vlakbij de Charleroise industrie gelegen, is dit fotopunt toch erg landelijk, met een grote boerderij in de onmiddellijke buurt; Het ligt bij een overweg die uitgeeft op privégrond (weide en akkers). Vooral voor de treinen richting Erquelinnes is de bocht ideaal, en zeker voor korte treinen, omdat het dan mogelijk is de trein te fotograferen zonder hinder van de bovenleidingspalen.
 
Verkeer:


Reizigers:
Vooral in de week is er vrij druk verkeer.

Weekdagen:
  • L-treinen Charleroi-Sud - Erquelinnes - (Jeumont)
  • P-treinen Charleroi-Sud – Erquelinnes

Weekend:
  • L-treinen Charleroi-Sud - Erquelinnes (om de 2 uur!)


Goederen:
Er passeren ongeveer een tweetal goederentreinen per uur in transit naar en van Frankrijk.

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein komt hier eens per jaar langs.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: Klassieke MS
MW: Reeks 41 NMBS.


Goederen:
HLE: Reeksen 12, 21 (zelden) en 27 (zelden) NMBS, SNCF 36000
 
Zonnestand:


Winter:
In de ochtend en de voormiddag (7.30u – 10.00u) staat de zon ideaal voor de treinen richting Charleroi; in de namiddag en de vooravond (12.00u – 17.00u) staat de zon dan weer beter voor de treinen richting Erquelinnes.

Zomer:
In de ochtend en de voormiddag (7.00u – 10.30u) staat de zon ideaal voor de treinen richting Charleroi; in de namiddag en de vooravond (13.00u – 18.00u) staat de zon dan weer beter voor de treinen richting Erquelinnes.
 
Periode:


Het hele jaar door.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):In het station van Landelies gaat u zuidwaarts (richting kerk) en gaat u linksaf de Rue du Deversoir in. Deze straat blijft u volgen (u komt voorbij het gemeenteplein en de kerk). U steekt daarbij de 2 armen van de Samber over en onmiddellijk daarna gaat u linksaf (er staat een hotelletje op de hoek). Deze weg blijft u volgen en u gaat een eerste overweg voorbij. Even verder gaat u linksaf in de richting van de Ferme de Malfalise, tot aan de overweg, waar het fotopunt gelegen is.
 
Wegbeschrijving
(auto):U rijdt op de E 42 (Mons – Luik) de R3 (ring rond Charleroi) op richting Charleroi. Deze verlaat u aan afrit 4 (Montigny-Le-Tilleul), waar u de N579 oprijdt richting Beaumont. Ongeveer 100 m verder rijdt u de eerste straat rechts, de Rue de Malfalise, in. Na ongeveer 1 kilometer rijdt u dan opnieuw rechtsaf, in de richting van de Ferme de Malfalise, tot aan de overweg, waar het fotopunt gelegen is.
 
Extra:


Bij de overweg is het mogelijk om op een verhoogd standpunt te staan.

U voorziet zich best van het nodige rantsoen om de fotograaf staande te houden.