Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Genk Kanaaloever

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Andy Engelen

HLD 5526 NMBS
Bediening Sikel
Zomer 2004

 
Omschrijving:


Het bedrijf Sikel is gelegen langs het Albertkanaal te Genk. Sikel ligt op een zijlijn van Genk goederen naar Bilzen, met name lijn 231. Je hebt op de achtergrond een mooi uitzicht op de industrie, met aan de ene kant het kanaal en en aan de andere kant de torens van Electrabel. Net voor de inrit van het bedrijf is een prachtige lange bocht gelegen, waar leuke foto’s te maken zijn!
 
Verkeer:


Reizigers:
Nihil

Goederen:
Op weekdagen worden er dagelijks meermaals (ongeveer 4 keer) staalrollen geleverd bij de aansluiting van Sikel.

Even verderop ligt ook de haven van Genk en ALZ, in deze fabriek worden staal platen geproduceerd met dagelijks een 7-tal heen- en weerritten tussen ALZ en Genk goederen!

Tijdens het weekend wordt lijn 231 niet bediend.


Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Nihil
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
Nihil

Goederen:
HLDR: Reeks 77/78 NMBS
 
Zonnestand:


Winter:
13.00u - 17.00u

Zomer:
14.00u - 18.00u
 
Periode:


Heel het jaar
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Vanaf het station van Genk kan u bus 45 van De Lijn nemen, richting Maaseik en Hasselt. U stapt af aan de halte Meeënweg, waar u linksaf de Bosdel inwandelt. Daarna gaat u onmiddellijk rechtsaf de Paniswijerstraat in, die tot het einde volgt. Vervolgens gaat u linksaf de Kanaaloever in en wandelt 300 meter verder (waar het bedrijf Sikel gelegen is). Even verder is een zandvlakte gelegen, waar het fotopunt gelegen is.
 
Wegbeschrijving
(auto):Op de E314 neemt u afrit 31 en rijdt u richting Genk-Centrum, de Westenring (N76) op. Deze volgt u dan de volgende 6km, waarbij u de Europalaan (N75) kruist en vervolgens onder een spoorwegbrug rijdt. Daarna komt u aan verkeerslichten, waar rechts een BMW-garage is en u voor u brug van het Albertkanaal reeds ziet. Op dit kruispunt draait u naar links (de Bosdel) en 50m verderop naar rechts de Paniswijerstraat in. Deze straat rijdt u uit tot tegen het kanaal, waarna u hier links afdraait, de Kanaaloever in. 300 meter verder ziet u het bedrijf Sikel liggen! Even voorbij de grote inrit van het bedrijf ligt er een zanderig stuk waar u in alle veiligheid de wagen kan achterlaten en waar het fotopunt gelegen is.
 
Extra:


Gezien deze aansluiting gelegen is een druk industrieterrein, zijn er weinig of geen mogelijkheden tot bevoorrading. Voorzie dus voldoende in eigen mondvoorraad.