Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Geel Larum

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Peter Van Gestel

HLDR 7843 en 7865 NMBS
ZZ 45671 Budel - Lillo
Geel Larum, 2005-06-29

 
Omschrijving:


Vanop een aarden bergje aan een voormalige overweg hebt u een mooi zicht op de spoorlijn. Tijdens de namiddag kan u de treinen richting Antwerpen met een goede zonnestand fotograferen.
 
Verkeer:


Reizigers:
Lijn 15 of de Ijzeren Rijn kent een uurdienst in het reizigersverkeer (IR E Antwerpen - Mol - Neerpelt/Hasselt). Op werkdagen worden tijdens piekmomenten extra reizigerstreinen ingelegd. Alle reizigersverkeer wordt gereden met dieselmotorstellen reeks 41.

Goederen:
Ondanks de vele politieke stormen kent de Ijzeren Rijn nog steeds geen doorgaand goederenverkeer.
Gelukkig staat de dynamiek van de Kempen garant voor enkele mooie goederentreinen. Een kleine opsomming: Zinkertstreinen, Kopertrein, Chemietreinen, Buurtgoederentreinen


Toeristisch:
Tijdens de zomer wordt het aanbod aangevuld met één toeristische trein naar en van de kust.

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein komt hier jaarlijks langs, gesleept door een diesellok van Infrabel.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MW: Reeks 41

Goederen:
HLDR: Reeks 77/78 NMBS
 
Zonnestand:


Winter:
13.00u - 17.00u

Zomer:
14.00u - 18.00u
 
Periode:


Het hele jaar door.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):U rijdt met de trein tot het station van Olen. U verlaat het station en gaat rechtdoor de Stationsstraat in en neemt vervolgens de tweede weg links (Dellekens). Deze volgt u tot het volgende kruispunt (met de Hooiweg en de Zurkelberg). Hier steekt u recht over en gaat verder tot aan het einde van de weg. Daar gaat u linksaf de Weier in, welke u blijft volgen tot aan het einde van de weg (de kruising met de Spendijk), waar u het fotopunt bereikt hebt.
 
Wegbeschrijving
(auto):Op de E313 neemt u afrit 22 (Herentals/Olen) en rijdt noordwaarts richting Herentals. Aan de meubelwinkel Prima-Lux rijdt u rechtsaf, richting Olen en Geel, de N13 op. Even verder links is een grote afslagmogelijkheid richting OLVrouw Olen en Umicore (voor vrachtvervoer), waar u inrijdt. U rijdt nu noordwaart op Gerheiden. U volgt richting Onze Lieve Vrouw Olen, waarvoor u aan aan een rondpunt rechtsaf de Beilen inrijdt. In het centrum van OLV Olen rijdt u rechtdoor om net buiten het centrum rechts af te slaan, de Larumseweg in, richting Geel Larum. Na iets meer dan een kilometer rijdt u linksaf in. Dit wegje, de Spendijk is aangeduid met wegwijzers “FC Vrijgezellen”. Nu volgt u deze straat tot aan de spoorlijn, waar het fotopunt gelegen is.
 
Extra:


De inwendige mens:
Nabij het station van Olen zijn meerdere winkels te vinden.