Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Zolder

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Eddy Goens

HLD 6317 Infrabel
Z93673 Hasselt - Mol
Zolder, 2005-11-03

 
Omschrijving:


Dit fotopunt ligt ongeveer in het midden tussen de stopplaatsen Zolder en Heusen-Zolder. Er kan vanaf een brug gefotografeerd worden.
 
Verkeer:


Reizigers:
Weekdagen:
  • IR E: Antwerpen - Mol - Neerpelt/Hasselt (uurdienst)
  • Verscheidene piekuurtreinen

Weekends:
  • IR E: Antwerpen - Mol - Neerpelt/Hasselt (2-uurdienst)


Goederen:
De goederendienst is zeer miniem: er rijden slechts enkele cargo's over deze fraaie lijn, waaronder de zandtrein uit Lommel op maandag, woensdag en vrijdag.

Toeristisch:
Tijdens de zomer wordt het aanbod aangevuld met één toeristische trein naar en van de kust.

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein komt hier jaarlijks langs, gesleept door een diesellok van Infrabel. Er kunnen tevens extra ritten ingelegd worden voor Infrabel.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MW: Reeks 41

Goederen:
HLDR: Reeks 77/78 NMBS
 
Zonnestand:


Winter:
U kan de treinen richting Hasselt fotograferen van 9.30u tot 13.00u en de treinen richting Mol van 14.00u tot 17.00u.

Zomer:
U kan de treinen richting Hasselt fotograferen van 10.30u tot 13.30u en de treinen richting Mol van 14.00u tot 17.30u.
 
Periode:


Het hele jaar door.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Vanaf de halte van Zolder gaat u de Stationsstraat richting centrum in tot aan de eerste straat rechts (Mommestraat), die u inloopt. U volgt deze tot aan een T-kruispunt, waar u naar rechts gaat, de Sluisbamd in. Deze Sluisbamd gaat over in de Zolderseweg. U blijft rechtdoor gaan, onder een spoorbruggetje door, tot aan het volgend T-kruispunt. Daar gaat u naar rechts: dit is de Schoolstraat, en die volgt u tot aan de overweg. Juist voor de overweg is een zandweg naar rechts, waar u ingaat en naast het spoor de weg blijft volgen tot aan een bruggetje. Voor dat bruggetje is rechts een pad naar boven waar u ingaat, zodat u op een fietspad (vroegere spoorbedding) komt. Hier, bovenop de brug, is het fotopunt gelegen. De totale wandelafstand van het station tot aan het fotopunt bedraagt ongeveer 3 kilometer.
 
Wegbeschrijving
(auto):U neemt op de E314 afrit 29 (Houthalen-Helchteren) en rijdt dan de N74 (Grote Baan) richting Houthalen-Helchteren op. Na ongeveer 1 kilometer rijdt u linksaf, de Meerstraat aan het bedrijventerrein Centrum-Zuid, in. Deze weg blijft u volgen (de straat heet na de bocht Brugstraat) tot aan het T-kruispunt. Hier rijdt u linksaf, de Stationsstraat in. Deze baan, die overgaat in de M. Scheperslaan, blijft u volgen (over de overweg), tot aan het rondpunt. Daar neemt men de tweede straat rechts: de Ringlaan. Na ongeveer 1 kilometer komt u aan een pleintje waar u rechtsaf de Sluisbamd inrijdt. Deze Sluisbamd gaat over in de Zolderseweg. U blijft rechtdoor gaan, onder een spoorbruggetje door, tot aan het volgend T-kruispunt. Daar gaat u naar rechts: dit is de Schoolstraat, en die volgt u tot aan de overweg: hier moet u uw wagen achterlaten. Juist voor de overweg is een zandweg naar rechts, waar u ingaat en naast het spoor de weg blijft volgen tot aan een bruggetje. Voor dat bruggetje is rechts een pad naar boven waar u ingaat, zodat u op een fietspad (vroegere spoorbedding) komt. Hier, bovenop de brug, is het fotopunt gelegen.
 
Extra:


De inwendige mens:
Er zijn geen winkels in de buurt, dus zorg zelf voor alles wat u denkt nodig te hebben.