Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Heppen

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Andy Engelen

HLDR 7839 en 7855 NMBS
Z47777 Balen-Werkplaatsen - Pétange (L)
Heppen, 2005-11-23

 
Omschrijving:


Heppen is een deelgemeente van Leopoldsburg, gelegen langs lijn 15. Het fotopunt is gelegen bij een overweg aan de zijkant van een weide, waar het spoor in een fraaie bocht naar links loopt, zodat u de treinen komende van Mol met hun volledige sleep kan fotograferen.
 
Verkeer:


Reizigers:
Weekdagen:
  • IR E: Antwerpen - Mol - Neerpelt/Hasselt (uurdienst)
  • Verscheidene piekuurtreinen

Weekends:
  • IR E: Antwerpen - Mol - Neerpelt/Hasselt (2-uurdienst)


Goederen:
De goederendienst is zeer miniem: er rijden slechts enkele cargo's over deze fraaie lijn, waaronder de zandtrein uit Lommel op maandag, woensdag en vrijdag.

Toeristisch:
Tijdens de zomer wordt het aanbod aangevuld met één toeristische trein naar en van de kust.

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein komt hier jaarlijks langs, gesleept door een diesellok van Infrabel. Er kunnen tevens extra ritten ingelegd worden voor Infrabel.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MW: Reeks 41

Goederen:
HLDR: Reeks 77/78 NMBS
 
Zonnestand:


Winter:
10.30u - 14.00u

Zomer:
11.30u - 15.00u
 
Periode:


Het hele jaar door. Tijdens de zomermaanden kan het struikgewas naast de spoorweg wel voor enige hinder zorgen.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Als u met de trein komt stapt u uit in het station van Leopoldsburg. Hier neemt u dan de bus (lijn 29 richting Hasselt of lijn 302 richting Geelt) tot aan de halte Heppen-Kerk. Aan de rotonde aan de kerk van Heppen neemt u de weg richting Beverlo – Beringen (de N72). Na ongeveer 150m gaat u linksaf de Hoekstraat in, welke u blijft volgen tot aan de overvweg, welke u oversteekt. Aan de linkerkant is dan het fotopunt gelegen.
 
Wegbeschrijving
(auto):U neemt op de E313 de afrit 25 Ham/Kwaadmechelen, waar u de N141 richting Ham en Leopoldsburg oprijdt. Deze weg blijft u volgen tot in de bebouwde kom van Heppen: hier komt u uit op een rotonde, waar u de afslag richting Beverlo – Beringen (de N72) inrijdt. Na ongeveer 150m gaat u linksaf de Hoekstraat in, welke u blijft volgen tot aan de overvweg, welke u oversteekt. Aan de linkerkant is dan een kleine zandweg gelegen, waar u uw wagen kan parkeren. Hier is ook het fotopunt gelegen.
 
Extra:


De inwendige mens:
Het centrum van Heppen ligt op een kilometer afstand alwaar bakkers, frituren en kleine handelszaken u met open armen zullen ontvangen.