Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Mortsel

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Loco

Thalys 4343
Mortsel

 
Omschrijving:


Mortsel Deurnesteenweg – Luchthaven van Deurne bij Antwerpen is een ideale plaats op lijn 27A voor het fotograferen van alle goederentreinen die van de haven van Antwerpen komen en richting Lier (L 15)of Mechelen (L 27)rijden, of omgekeerd naar het noorden van Antwerpen rijden. Er is ruim plaats op de berm die voldoende breed is om een ruim uitzicht op het spoor te hebben. Bovendien: de plaats is publiek toegankelijk.
 
Verkeer:


Reizigers:
De trein richting Neerpelt en Mol rijdt hier om het uur voorbij, ook de Thalys en de Beneluxtrein rijden over dezelfde lijn richting Brussel.

Goederen:
Er passeren in ruime mate goederentreinen naar via lijnen 15, 16 en 35 (richting Neerpelt–Budel, Balen, Lier, Aarschot, … Montzen, Aken-West), en lijn 27 (richting Mechelen, Leuven, Luxemburg, Brussel en Gent).
Op zaterdag is het er ook behoorlijk druk, vooral in de voormiddag.


Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein (gesleept door een diesellocomotief voor rekening van de Dienst Infrastructuur) komt jaarlijks even langs.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: Thalys
MW: Reeks 41 NMBS


Goederen:
HLE: NMBS-Reeksen 11/13/20/21/23/26/27/28 NMBS. CFL: Série 3000. SNCF: Reeks 36000
HLD: Reeks 57 NMBS, Class 66, G2000 (Privé-operatoren)
HLDR: Reeks 77/78 NMBS

 
Zonnestand:


Winter:
Van 10.30 tot 14.00 uur voor treinen uit de richting Antwerpen en
vanaf 16.30 uur tot de zonsondergang voor treinen richting Antwerpen


Zomer:
Van 11.30 tot 15.00 uur voor treinen uit de richting Antwerpen en
vanaf 17.00 uur tot de zonsondergang voor treinen richting Antwerpen

 
Periode:


Heel het jaar.
Ideaal in de winter voor enkele sneeuwopnamen mede omdat de begroeiing op dat ogenblik zeer miniem is.
In de zomermaanden is er altijd wel een kalere plek te vinden, waar het groen niet te hoog groeit, maar ook dan is het geen probleem om foto’s te nemen.

 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Als u het station Mortsel-Deurnesteenweg, verlaat, gaat u linksaf de Deurnestraat in, richting Deurne/Luchthaven. Na ongeveer 100 meter komt u voorbij het psychiatrisch ziekenhuis St Amadeus. De straat draait vervolgens licht naar links. Onmiddellijk na deze bocht (voorbij het ziekenhuis, na ongeveer 50 meter) is een klein straatje rechts: de Leemputtelaarbaan, waar u indraait. Even verder kan u via een pad de spoorwegberm op, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt op de treinen uit de richting Antwerpen.
 
Wegbeschrijving
(auto):Als u op de binnensingel van Antwerpen rijdt (de R10) richting Nederland, rij dan vlak voor het station van Berchem rechtsaf de Posthofbrug in. Aan de eerste straat links draait u linksaf (onder de spoorweg door) de Arbeidersstraat in. Wanneer u de volgende spoorbrug onderdoor bent gegaan, draait u onmiddellijk rechts de Saffierstraat in, die u volgt tot aan een T-kruispunt. Daar gaat u naar rechts (onder de spoorbrug door) en vervolgens draait u aan het rondpunt linksaf, de Deurnestraat in. De eerste straat links (de Leemputtelaarbaan) rijdt u in en parkeert daar uw wagen. Even verder kan u via een pad de spoorwegberm op, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt op de treinen uit de richting Antwerpen.
 
Extra:


-