Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Boechout

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   



Foto:


© Steven Wuyts

HLE 2801 NMBS
49585 Antwerpen Noord - Aachen-West
Boechout, 2008-10-28

 
Omschrijving:


Op de fietsweg tussen Boechout en Lier kan u in de late voormiddag terecht voor het fotograferen van het verkeer vanuit Antwerpen richting Lier, Hasselt, Mol/Neerpelt en uiteraard voor de goederentrafiek richting Duitsland.
 
Verkeer:


Reizigers:
IR e: Antwerpen – Mol – Neerpelt/Hasselt


Goederen:
Er is een intense goederentrafiek: alle treinen uit de Antwerpse haven richting Duitsland en het havengebied van Genk passeren langs deze route.

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein (gesleept door een diesellocomotief voor rekening van de Dienst Infrastructuur) komt jaarlijks langs.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MW: Reeks 41 NMBS
MW: AM80 NMBS
HLE: reeks 23 + M4, reeks 27 + M6 (weekdagen).


Goederen:
HLE: reeks 20, 21, 23, 26 (sporadisch), 27, 28 NMBS
HLDR: Reeks 77/78 NMBS
HLD: Class 66 en G2000 (Privé-operatoren)

 
Zonnestand:


Winter:
11.00u - 14.00u

Zomer:
12.00u - 15.00u
 
Periode:


Het hele jaar door.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):



Vanaf het station Boechout kan u via het fiets- en wandelpad richting Lier het fotopunt eenvoudig bereiken: verlaat het station aan de kant richting Antwerpen en volg de Spoorweglei richting Lier. Aan het einde hiervan gaat de weg over in een geasfalteerd fiets- en wandelpad. Volg dit tot voorbij de volgende overweg: even verder is het fotopunt gelegen.
 
Wegbeschrijving
(auto):



Verlaat de Ring rond Antwerpen aan de afrit Antwerpen-Zuid en rij de Singel op richting Noord (Deurne). Aan het kruispunt met de Grote Steenweg (te herkennen aan de kerk), gaat u rechtsaf richting Mortsel: dit is de N1 Antwerpen – Mechelen. In het centrum van Mortsel splitst de weg in 2 delen: u neemt het linkse deel (de N11) richting Lier. Deze volgt u tot u aan de grens van Boechout komt aan het kruispunt met de Borsbeeksesteenweg (te herkennen aan het kasteeltje op de rechterkant). Blijf de baan volgen: aan het derde grote kruispunt gaat u rechtsaf: dit is de Alexander Franckstraat. Vlak voorbij de overweg kan u uw wagen parkeren. Hier gaat u het fiets- en wandelpad richting Lier in tot u het fotopunt bereikt hebt.
 
Extra:


In Boechout kan u terecht in de lokale supermarkten voor verse proviand. Bovendien bevinden zich er enkele gezellige cafés, waar u steeds welkom bent.