Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Moresnet

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Ludwig Bontinck

HLD PB20 DLC
41530 Ludwigshafen – Zeebrugge Voorhaven
Moresnet, 2005-06-21

 
Omschrijving:


Ongetwijfeld het meest bekend op het korte maar fraaie traject tussen Montzen en Aachen-West (en ver daarbuiten) is het viaduct van Moresnet, dat onlangs een metamorfose onderging. Dit viaduct is maar liefst +/- 1 100 meter lang, bestaat uit 22 brugdelen en overspant het Geuldal (waarin het dorpje Moresnet zich situeert) volledig. De nieuwe brug mag er best zijn en biedt heden ten dage nog steeds een fraai fotomotief. Jawel, dit is België!

Eind juni 2005 werden de bovenleidingspalen op het machtige viaduct geplaatst. Ook al valt dit te betreuren, echt lelijk is het niet dankzij de gepaste bovenleidingspalen. Het vormt een mooi geheel de 21e eeuw waardig.

 
Verkeer:


Reizigers:
Nihil

Goederen:
Cargoliekers komen hier aan hun trekken! De goederendienst is op de meeste dagen machtig intens met treinen uit alle windhoeken van het land naar diverse Europese landen toe en omgekeerd. Alle soorten goederen worden vervoerd wat weer garant staat voor diverse cargo’s. De lijn wordt het drukst gecargoniseerd tussen dinsdag en vrijdag. Op zondag en maanden zijn de cargo’s meestal op één hand te tellen. Op zaterdag rijdt er dan weer minder als op weekdagen, maar toch genoeg voor een meer dan geslaagde fotosafari.

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ieder jaar wordt de lijn bereden door de onkruidverdelgingstrein.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
Nihil

Goederen:
HLE: Reeks 28 NMBS
HLD: Class 66, G2000 (Privé-operatoren)
HLDR: Reeks 77/78 NMBS

 
Zonnestand:


Winter:
13.00u - 16.30u

Zomer:
14.00u - 17.30u
 
Periode:


Het hele jaar door.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):U neemt in het station van Welkenraedt de bus lijn 711 van de TEC (richting Kelmis) en u stapt af aan de halte Moresnet Alenberg. U gaat vervolgens verder door richting Moresnet en gaat het viadukt onderdoor. Hierna gaat u verder rechtdoor richting Plombières. De eerste zandweg aan de linkerkant gaat u in. Deze weg volgt u tot onder het viadukt, waar u de weg blijft volgen. Aan het eerste huis op de helling is het fotopunt gelegen.
 
Wegbeschrijving
(auto):U neemt op de E40 Luik – Aachen afrit 38 (Eupen/Welkenraedt) en rijdt de N67 richting Welkenraedt op. Deze blijft u volgen (waarbij u Welkenraedt doorkruist) tot aan het T-kruispunt met de N3 (Luik – Aachen), waar u rechts inrijdt, richting Aachen. Op deze weg neemt u de derde straat (Bambusch) links: de N613 richting Moresnet en Plombières (Opgelet: u mag de straat richting Montzen niet inrijden, de afslag naar Moresnet is een straat verder gelegen). Deze weg blijft u volgen tot u in Moresnet bent aangekomen. Hier rijdt u het viadukt onderdoor, waarna u vervolgens rechtdoor rijdt richting Plombières. Even verder liggen aan de linkerkant twee zandwegen: de eerste zandweg moet u inrijden en vervolgens rijdt u door tot onder het viadukt, van waar u de weg blijft volgen tot aan het eerste huis op de helling. Daar is het fotopunt gelegen.
 
Extra:


Wij raden aan proviand te voorzien aangezien het wel heel erg ver stappen is voor u een bakker of een supermarktje in het vizier krijgt.

Een verfrissingscentrale daarentegen is er wel te vinden, én u hoeft zich er geeneens voor uit te putten aangezien het slechts een 500 tal meter van deze fraaie fotostek is gelegen.

Dankzij de uitstekende site van Stefan Von der Ruhren krijgt u een zicht op de goederendienstregeling tussen Montzen en Aachen-West-Montzen. Opgelet: dit zijn de voorziene tijden! Het kan dus zijn dat u een trein later, vroeger, of zelfs helemaal niet waarneemt. That’s life...