Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Moresnet

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Steven De Haeck

HLD 225 027 RND
Cargo Aachen-West - Montzen
Moresnet, 2006-03-23

 
Omschrijving:


Op het landschappelijke zeer mooie traject tussen Aachen-West en Montzen is het viaduct van Moresnet één van de topattracties. Dit viaduct van ongeveer 1.100 meter lengte overspant het Geuldal en ook het dorpje Moresnet. Het vormt heden ten dage nog steeds een fraai fotomotief, zelfs met de bijhorende bovenleidingspalen die zeker niet misstaan.
 
Verkeer:


Reizigers:
Nihil

Goederen:
De goederendienst is zeer intens, vooral van dinsdag tot vrijdag. Zondag en maandag zijn de minst drukke dagen, op zaterdag rijden er iets minder treinen dan in de week, maar nog steeds genoeg om naar lijn 24 te trekken.
De samenstelling van de cargo’s is zeer afwisselend: kolen, containers, gemengd, houthaksel, kalk...


Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ieder jaar wordt de lijn bereden door de sproeitrein, gesleept door 2 locs van Infrabel.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
Nihil

Goederen:
HLE: Reeks 28 NMBS
HLD: Class 66, G2000 (Privé-operatoren)
HLDR: Reeks 77/78 NMBS

 
Zonnestand:


Winter:
Onmogelijk, gezien de zon niet ver genoeg doordraait om het viaduct vanuit het westen te belichten.

Zomer:
Vanaf 18.00u tot zonsondergang.
 
Periode:


Opnames zijn enkel mogelijk van einde maart tot half september. Buiten deze periodes draait de zon niet ver genoeg door om het viaduct langs deze zijde te belichten. Ideaal zijn lange zomeravonden, waarbij het licht gedurende vier uur van de juiste kant komt.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):U neemt aan het station in Welkenraedt bus 711 richting Kelmis en u stapt af aan de halte Moresnet village. Vervolgens keert u terug in de richting van Montzen, waarna u na de eerste straat rechts neemt (Marveld). Deze straat volgt u een honderdtal meter totdat u op uw rechterzijde een beekje ziet liggen. U steekt het beekje met een grote stap over, zodat u aan de andere zijde tegen de haag aan kan gaan staan. Hier is het fotopunt gelegen.
 
Wegbeschrijving
(auto):U neemt de E40 Luik – Aachen tot afrit 38 (Eupen/Welkenraedt) en rijdt vervolgens de N67 richting Welkenraedt op. Deze blijft u volgen tot aan het kruispunt met de N3. Hier slaat u rechtsaf richting Aachen. Vervolgens neemt u de derde straat links (Bambusch): dit is de N613 naar Moresnet en Plombières. Deze weg blijft u volgen totdat u onder het viaduct doorrijdt, waarna u vervolgens rechtsaf rijdt tot aan het kerkje van Moresnet. Hier kan u uw wagen parkeren. Vervolgens keert u te voet terug in de richting van Montzen, waarna u de eerste straat rechts neemt (Marveld). Deze straat volgt u een honderdtal meter totdat u op uw rechterzijde een beekje ziet liggen. U steekt het beekje met een grote stap over, zodat u aan de andere zijde tegen de haag aan kan gaan staan. Hier is het fotopunt gelegen.
 
Extra:


U bent vlak bij het dorp van Moresnet, waar een aantal winkels en restaurants te vinden zijn.