Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Monsin

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Steven Wuyts

HLDR 7756 NMBS
FO-trein Chertal - Ougrée
Monsin, 2005-01-15

 
Omschrijving:


Vanaf de Pont de Wandre in Herstal heb je een zicht op alle treinen die de site van Chertal verlaten. Momenteel is het er jammergenoeg erg rustig, maar vanaf april 2010 zouden de FO-treinen terug moeten rijden.
 
Verkeer:


Reizigers:
Nihil

Goederen:
De FO-treinen, oftewel het vervoer van vloeibaar staal.


Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein (gesleept door een diesellocomotief voor rekening van de Dienst Infrastructuur) komt jaarlijks langs.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
Nihil

Goederen:
HLDR: Reeks 77/78 NMBS
 
Zonnestand:


Winter:
9.30u - 12.30u

Zomer:
10.30u - 13.30u
 
Periode:


Het hele jaar door.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Vanuit het station van Herstal gaat u zuidwaarts tot u aan de Maas komt. Daar gaat u linksaf en volgt de Maas tot u aan de Pont de Wandre komt, waar u rechts ingaat. Let erop dat u de brug opgaat aan de kant van het verkeer richting Herstal. Op de brug is het fotopunt gelegen.
 
Wegbeschrijving
(auto):Neem de E42 (Luik – Aachen) en verlaat de autostrade aan de afrit 35 (Herstal). Hier rijdt u richting Herstal (Rue Pierre Joseph-Antoine). Aan de afslag richting E 40 (aan de verkeerslichten), gaat u linksaf en rijdt de Pont de Wandre over. Vlak voorbij de brug rijdt u rechtsaf de Rue du Dossay, waar u uw auto kan parkeren. Vervolgens gaat u te voet terug naar de Pot de Wandre, Let erop dat u de brug opgaat aan de kant van het verkeer richting Herstal. Op de brug is het fotopunt gelegen.
 
Extra:


In Herstal bevinden zich supermarkten en gelegenheden om proviand op te slaan.