Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Ekeren

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Michel Heerkens

HLDR 7855 en 7850
Cargo uit Antwerpen-Noord
Ekeren, 2005-09-22

 
Omschrijving:


Ekeren ligt in Antwerpen en is een mooi landelijk gebied in het drukke stadsgebeuren van Antwerpen. Lijn 27A is de aan- en afvoerlijn van de Antwerpse haven. Dit betekent dat er in hoofdzaak alleen maar goederentreinen zijn waar te nemen.
 
Verkeer:


Reizigers:
Er is weinig reizigersverkeer. Wel zijn er enkele personeelstreinen van en naar Antwerpen Noord waar te nemen.

Goederen:
De goederendienst is intens met treinen uit alle hoeken van het land van/naar de Antwerpse haven met allerlei producten zoals containers, chemische producten, auto’s e.d.
Op zaterdag is er ook wel wat cargoverkeer waar te nemen, maar een stuk minder als doordeweeks. Op zondag is het heel wat minder.


Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein passeert hier jaarlijks, gesleept door een HLD van Infrabel.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: Klassieke MS, AM 75
HLE: Reeks 23 NMBS


Goederen:
HLE: Reeksen 12, 13, 20, 21, 23, 26 en 27 NMBS, Reeks 3000 CFL, Reeks 36000 SNCF

 
Zonnestand:


Winter:
14.00u - 17.30u

Zomer:
15.00u - 18.30u
 
Periode:


Het hele jaar door
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):U neemt de trein naar station Ekeren en stapt hier uit. Als u uit Antwerpen komt, ga dan onder de brug door. Verlaat het station zodat u in de Onze-Lieve-Vrouwstraat uitkomt. Deze volgt u richting Antwerpen tot het einde van de straat, waar u bij de velden in de Prinshoeveweg uitkomt Hier gaat u linksaf en een even verder komt u een zandweg tegen, tegnover de Leerhoekslaan. U gaat dit zandpad in en na zo’n 150 meter hebt u het fotopunt bereikt.
 
Wegbeschrijving
(auto):U volgt op de ring van Antwerpen de richtingaanwijzers richting Breda (E19) en op de E19 neemt u afslag 5 Brasschaat/Merksem (Kleine Bareel genaamd). Aan het einde van de afslag rijdt u richting Kapellen en Putte. Direct na de afslag ziet u aan uw linkerkant een benzinestation. Hierna, rijdt u bij het verkeerslicht linksaf. U blijft deze weg (het Laar) volgen totdat de weg een duidelijke bocht naar rechts maakt en u lijn 27A bemerkt. U vervolgt deze weg (die nu Oude Landen heet), tot het einde van de straat. Vervolgens rijdt u dan linksaf (de Prinshoeveweg in) om onder lijn 27A door te rijden. Na zo’n 150 meter komt u op het kruispunt met Leerhoekslaan aan uw rechterkant. Aan uw linkerkant ligt de zandweg waar het fotopunt is gelegen. U kan uw wagen parkeren in de Prinshoeveweg of de Leerhoekslaan en u loopt het zandpad in, waar u het fotopunt aantreft.
 
Extra:


Er zijn geen winkels in de onmiddellijke nabijheid. Het is dus aan te raden om voldoende levensmiddelen bij u te hebben.